منتديات شخبطه ابداع

منتديات شخبطه ابداع

www.google.com
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
منتدي الالعاب

شاطر | 
 

 طبق رئيسى جناااااااااااااااااااان

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عرفه
عضو
عضو
avatar

البلد :

الجنس : ذكر

الهواية :

المهنة :

عدد المساهمات : 10

تاريخ التسجيل : 05/03/2011

مُساهمةموضوع: طبق رئيسى جناااااااااااااااااااان   الأحد أبريل 03, 2011 11:26 am

بسم الله الرحمن الرحيم

اولا انتو وحشتونى جدا وسامحونى على التاخير بس بج غصب عنى اولا انا بهنى الشيف اللى كتب ال30 طريقه لتتبيل الدجاج انا النهارده جايب طبق جميل جدا بس تقيل كلنا طبعا عارفين فتة اللحمة العادية، بس الجديد اللي بنقدمه النهارده هو طبق فتة الفراخ وعلى فكرة الطبق ده شامي.
المقادير:-

• فرخة كاملة
• 3 أكواب أرز
• 5 خبز شامي
• 2 معلقة كبيرة ثوم مدقوق
• 1/3 كوب خل
• زيت عباد الشمس للقلي
• 7 علب زبادي
• 2 معلقة كبيرة سمن بلدي
• 1/2 كوب لوز
• ملح وفلفل

الطريقة:-
1. هاتي الفرخة واغسليها كويس وبعد كده اسلقيها، بعد ما الفرخة تستوي أخليها من العظم والجلد وقطعيها شرائح.

2. هاتي الأرز واغسليه، وبعد كده هاتي حلة وحطي فيها معلقة سمنة ومعلقة زيت وضيفي إليهم الأرز وقلبيه معاهم لمدة خمس دقائق.. بعد كده ضيفي إليه شوربة الفرخة.
3. أثناء ما الأرز بيستوي هاتي الخبز وقطعيه قطع متوسطة الحجم وحمريه في الزيت لغاية ما لونه يبقى دهبي وبعد كده حمصيه في الفرن.
4. سخني معلقة سمن فوق نار خفيفة وضيفي إليها معلقة كبيرة ثوم وقلبيهم مع بعض لغاية ما لون الثوم يبقى دهبي، ضيفي إليه الخل وسيبيه لغاية ما يغلي وبعد كده ضيفي إليه كوب مرقة فراخ وسيبيهم لمدة خمس دقائق على النار.
5. اخلطي الزبادي في طبق مع معلقة خل و1/2 معلقة ثوم وملح وفلفل وقلبيهم مع بعض وبعد كده حطيه في التلاجة.
6. هاتي اللوز واغليه في المية لمدة 1/4 ساعة وبعد كده قشريه وقطعيه إلى قطع صغيرة وحمري اللوز ..
7. هاتي طبق زجاجي وحطي فيه الخبز المحمر ومن فوقه حوالي 1/2 كوب من صلصة الخل والثوم وبعد كده حطي الأرز.
8. ضيفي قطع الفراخ إلى المتبقي من صلصة الخل والثوم وسخنيهم مع بعض على نار متوسطة لمدة دقيقة علشان الفراخ تتشرب من الصلصة، بعد كده حطيها فوق الأرز وحطي الزبادي ومن فوقه معلقة سمن ساخنة جدا جدا بعد كده يتم رش اللوز من فوقه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عرفه
عضو
عضو
avatar

البلد :

الجنس : ذكر

الهواية :

المهنة :

عدد المساهمات : 10

تاريخ التسجيل : 05/03/2011

مُساهمةموضوع: رد: طبق رئيسى جناااااااااااااااااااان   الأحد أبريل 03, 2011 11:27 am

ملحوظه الوجبه دى تكفى 6 اشخاص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مصراوي
(•._(صاحب الموقع)_.•)
(•._(صاحب الموقع)_.•)
avatar

البلد :

الجنس : ذكر

الهواية :

المهنة :

المزاج :
عدد المساهمات : 247

تاريخ التسجيل : 09/12/2010
الموقع : http://sha5bta.yoo7.com

مُساهمةموضوع: رد: طبق رئيسى جناااااااااااااااااااان   الإثنين أبريل 04, 2011 12:37 pm

منورنا دايما يا شيف عرفه وتسلم ايديك




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://sha5bta.yoo7.com
فاطمة الزهراء
(•._( المراقبه العامه)_.•)
(•._( المراقبه العامه)_.•)
avatar

الجنس : انثى

الهواية :

المهنة :

عدد المساهمات : 284

تاريخ التسجيل : 20/02/2011
المزاج رسولى ونبى وحبيبى صلى الله عليه وسلم

مُساهمةموضوع: رد: طبق رئيسى جناااااااااااااااااااان   الثلاثاء أبريل 05, 2011 3:04 pm

تمام يا شيف





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://sha5bta.yoo7.com/
 
طبق رئيسى جناااااااااااااااااااان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شخبطه ابداع :: الطبخ واشهي المأكولات :: اطباق شخبطه السخنه-
انتقل الى: